Az utolsó szó jogán

Bevallás:

Életed legboldogabb napja

Ilyenből több is van: egyrészt természetesen, amikor azon gyermekeim születtek, akikről tudok, másrészt az a bizonyos tavaszi nap ’95-ben Szegeden, amikor egy előadáson kiderült, hogy vadidegen emberek is tudnak nevetni a poénjaimon, és úgy tűnt, lehet, hogy humorista leszek.

A legnagyobb buli, amin részt vettél

Amikor másnap egy nagyon ritka pintyről szóló kismonográfiával a hónom alatt ébredtem, ismeretlen helyen, napfogyatkozás néző szemüvegben.

A legnagyobb pofon, amit kaptál

Szerencsére engem soha sem pofoztak, az osztálytársaim mindig a rugdosást kedvelték. Megütni is csak egyszer ütöttek meg: a feleségem volt, és azt hazudja, hogy álmában. Akkorát kaptam, hogy hálás vagyok, amiért már amúgy is feküdtem, de én úriember vagyok, meg szeretem is, úgyhogy nem ütöttem vissza.

Életed lemeze

Pink Floyd: Wish you were here - Ősrockker vagyok, de annyira, hogy az ősrocknál én meg is álltam.

Könyv, amit újra olvasnál

Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije – A kedvenc könyvem, és csak egyszer olvastam, mert valahányszor veszek egy példányt, missziós céllal mindig kölcsönadom valakinek, aki aztán soha nem adja vissza.

Film, amit újra néznél

2001- Űrodüsszeia - Már többször próbáltam, de a végére mindig elalszom, pedig azt mondják, az a legjobb.

Dal, ami legjobban jellemzi az életed

„Úgy szeretném, ha lenne szerencsém…” (Hip Hop boyz: Ott várok rád)

A legcikibb kedvenc

A remény rabjai – Nagyon szégyellem, de én, aki tűzzel-vassal üldözök mindent, ami szentimentális, ezt a két és fél órás filmet végig tudom zokogni.

 

Gyónás:

Tett, amit legjobban megbántál

Hogy elárultam, mennyire szeretem a remény rabjait. A Queen-t kellett volna mondanom, vagy a Muppet-showt.

Randi, amire nem mentél el

Nekem szinte csak ilyen randijaim voltak. Igaz, ezekre nem csak, hogy nem mentem el, de nem is hívott senki.

Történés, amit leginkább visszacsinálnál

Amikor a régi Tildát lecserélték az új Tildára. Azóta nem nézem a Barátok közt-öt.

Fogadalom, amit nem tartottál be

A fogadalmaimat soha sem sikerült betartanom, ezért fogadtam meg, hogy többet nem fogadok meg semmit, és ezt mondjuk be is tartom.

 

Vezeklés:

Könyv, amit még elolvasnál

A könyvek, amiket ajándékba kaptam, de nem olvastam el, a könyvek, amiket kölcsönkértem, de nem olvastam el és/vagy elveszítettem.

Lemez, amit még meghallgatnál

Szívesen fogadnék egy válogatást a ’79 utáni zenékből, mivel mint már mondtam, ezeket nem ismerem.

Film, amit még megnéznél

Sátántangó – Mindig azt terveztem, hogy akkor fogok hét órát áldozni rá az életemből, amikor már mozgásképtelen beteg leszek, és annyi lesz a választásom, hogy vagy a kertet nézem, vagy a Sátántangót.

Hely, ahová még elmennél

Cegléd, Nagykőrös, vagy valami még vadregényesebb, mondjuk Kórógyszentgyörgy.  Rengeteg időt töltöttem ezeken a helyeken a vasútállomáson, de sose láttam belőlük semmit.

Személy, akivel berúgnál

Ezt az ismerkedési formát már így is jócskán túlteljesítettem, pedig soha nem azért kell italozni, hogy az ember berúgjon, az legfeljebb csak úgy alakul. Egyszer találkoztam egy ezoterikus alkoholistval, aki szerint 70 tudatállapot van, és csak el kell dönteni, hogy melyikbe kerülünk. Az egész kocsmának körbe kellett állni, és egymás kezét fogva mondani, hogy „Nem rúgok be, nem rúgok be”, de szerintem akkor ő már egy másik tudatállapotban volt.

Meredek dolog, amit eddig nem tettél meg

Soha nem volt elég bátorságom megkóstolni a vattacukrot.

Példakép, akivel dumálnál

Bárki a Monty Python csoportból, aki még él.

Történet, amit még nem mondtál el

Remélem elég sok ilyen van, úgyhogy ha mégsem halnék meg a mai napon, akkor holnap is tudok mit kezdeni magammal a színpadon.

 

The End

Utolsó vacsora

Pörkölt minden mennyiségben. Ilyenkor már nincs sok értelme fitnesszel foglalkozni.

Tárgy, amit vinnél a túlvilágra

Micsoda kérdés? A szemüvegemet! Hat dioptriával sokra mennék a túlvilággal, ha nem látnék belőle semmit. Egyébként gyermekkoromban azt hittem, a boldog felnőtt élethez három tárgyra van szükség: tekerős konzervnyitóra, villanyborotvára és színes tévére. Azóta rájöttem, hogy villanyborotvára és tévére semmi szükség, tekerős konzervnyitó nélkül viszont nem élet az élet még a halál után sem.

Személy, akivel összefutnál odaát

Ateista vagyok, ezért kérem jegyzőkönyvbe venni, hogy ez számomra puszta fikció. Pont ezért a túlvilágon leginkább az egyik legismertebb ateista humoristával, Douglas Adams-szel szeretnék összefutni, hogy aztán megbeszéljük, miért nem lehet így.

Dal, amit a temetésedre választanál

The Doors: When the music is over

 

Az utolsó szó jogán:

Ha az élet olyan, mint egy film, nagyon érdekelne, mennyit kapott ezért az, aki engem játszott.